The IceMan Blog

ביטול UAC ועדין להשאר מוגן

נכתב על ידי בתאריך: 06/01/2008
תחת הקטגוריות: Windows Vista, אבטחה

UAC-Iconרובכם כבר בטח ביטל את UAC או בשמו המלא, Windows Vista’s User Account Control על מנת להמנע מהודעת האישור “Windows needs your permission to continue”. הבעיה היחידה בביטול UAC היא שבעצם הרסתם את כל ההשקעה של $M טרחו ליישם על מנת להגן על המערכת שלכם, ופתחתם את הדלת לרווחה לכל דכפין . אך האם כדאי לסכן את המערכת רק בשביל להפטר מהשגעון של אישור חלונות ה-"האם אתה בטוח?"

לא מזמן גילתי דרך אלגנטית להפטר מהמטרד של הודעות מה-UAC ועדין להשאיר את ההגנה פעילה, ע"י שימוש בכלי TweakUAC מבית התוכנה WinAbility. אולי הגזמתי עם המילה "להפטר" מה-UAC כי אנחנו לא רוצים להעלים את היכולת של UAC אלה להשקיט אותו יותר, וזה מה ש-TweakUAC מאפשרת.

אז איך משתמשים בו ???

TweakUAC לא דורשת התקנה, היא פשוט תוכנה שעושה רק תפקיד אחד ועושה אותו כמו שצריך. אחרי שהורדתם את התוכנה והרצתם אותה, אתם את חלון האבטחה הרגיל שישאל אם אתם רוצים להפעיל את התוכנה (תמונה 1), ואחרי זה את חלון ה-UAC החביב שלנו (תמונה 2), לחצו על אישור ונמשיך הלאה.

תמונה 1 – AES או באריכות Attachment Execution Services יציג לנו את חלון האזהרה כי מערכת ההפעלה מחשיבה את הקובץ למסוכן כול עוד לא נקבע אחרת

תמונה 2 – ויסטא תציג את חלון ה-UAC כשתריצו את TweakUAC

בפעם הראשונה שתריצו את TweakUAC, אתם תראו את מסך תנאי האישור הסכם ואחריו את החלון הבא (תמונה 3)

תמונה 3 – המסך הראשי את TweakUAC הוא חלון פשוט עם 3 אפשרויות, כולל האפשרות להשאיר את UAC פעיל כאמצעי בטיחות.

האפשרות "Turn UAC Off Now" תכבה את UAC לגמרי, בדיוק כמו הכלי בניהול משתמשים בלוח הבקרה. בחירה באפשרות זאת דורשת אחריה איתחול.

על מנת להעביר את UAC למצב "שקט", בחרו באפשרות "Switch UAC To The Quiet Mode" ואשרו. אתם תראו חלון הודעה של התוכנה (תמונה 4) לאישור המעבר ובלון הודעה מאיקון של מרכז האבטחה בשורת המשימות (תמונה 5). הבלון ידעך לאט לאט אך האיקון ישאר עד אשר תאפשרו את UAC חזרה.

תמונה 4 – אתם תקבלו הודעת אישור ברגע שאפשרו את המצב השקט

תמונה 5 – ותראו את האיקון של מרכז האבטחה עם בלון הודעה.

כעט תוכלו לבצע כל פעולה שבדרך כלל תקפיץ את UAC בלי הצורך להתמודד עם ההודעה לבקשת אישור המשך פעולה מסויימת. אך בו בזמן החלק העיקרי של ההגנה של UAC עדין יהיה במקומו. במילים אחרות כל התוכניות ירוצו על הרשאות של משתמש רגיל כברירת מחדל ומאחר שמצב העבודה השקט ב-TweakUAC יהיה זמין רק לחשבונות עם הרשאות ניהוליות אלו שיש להם חשבון משתמש מוגבל עדין יתקלו בחלון ההודעה של UAC.

אם תחליטו להחזיר חזרה את UAC פשוט הריתו את TweakUAC שוב. חלון התוכנה יראה טיפה שונה (תמונה 6). ובחרו באפשרות "Enable The Full UAC"

תמונה 6 – חלון הודעה שונה, אך בגדול האופציות הם זהות

 

 


פוסטים קשורים או דומים:

    אין פוסטים דומים לקישור

:, , ,

השאר תגובה

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Blogroll

A few highly recommended websites...

Too Cool for Internet Explorer